This is me

I've always been the kind of girl
That hid my face
So afraid to tell the world
What I've got to say
But I have this dream
Right inside of me
I'm gonna let it show, it's time
To let you know
To let you know

This is real, this is me
I'm exactly where I'm supposed to be, now
Gonna let the light, shine on me
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

Do you know what it's like
To feel so in the dark
To dream about a life
Where you're the shining star
Even though it seems
Like it's too far away
I have to believe in myself
It's the only way



Semester i Gbg

Semestern började på söndag och slutade på söndag, fast ja inte samma söndag naturligt vis! Dagen vi åkte ner va de varmt ute så de va skönt att sitta i en bil med bra ac faktiskt! nog för att de tog 9,5 timme med matpaus fr att ta sig ner till lilleby camping. Men jag ska börja med de första som händer när vi stannar för att käka lite snabbt på donken efter vägen bara, jo vi ser att de står en skylle att ronald macdonald ska ha show där typ när vi kom, ja vi sätter oss ute för att vi inte ska behöva se tänkte vi, eller ja mamma tänkte så, vi andra bara gjorde, hah. Men iaf jag satt och höll upp ett bord ute för att de andragick in och beställde, men vem kommer inte ut och ska hälsa på folk då, jo mr ronald.. Då ville ja hellst inte synas faktiskt, men han kom fram och skulle göra high five med mig men drog ju undan när ja skulle slå, så då höll ja handen still och sa "här får de bli om de blir någe" fick till svar "ooh en utmanare" och slog high five och gick vidare tillnästa bord.

Första dagen i gbg så tänkte vi kika på lite slott för de tycker amanda är himla intressant och vi andra också för den delen. Vi gick på Gunnebo slott som inte va ett slott utan en sommarstugan, men va stor som en herrgård och han som skulle rita och bygga slottet skulle precis ut i europa för att samla insperation, han skulle vara borta ett år, men blev borta fem.. Sen skulle han rita hela huset som också tog tid, och sen bygga de, från at han blev kontaktad att bygga huset tills de stod klart tog de 18 år, haha inte alls lång tid! Men då ritade han in alla möbler och en väldigt stor trädgård också.
Vi va på Tjolaholms slott också, de va ett engelskinspererat slott som va tok stort! De va ett sont där ställe som man skulle kunna tänka sig att gifta sig vid, dom brukade tydligen ha bröllop där ibland.

Bilden är från Gunnebo slott


Dagen efter så tänkte vi gå på universeum, men när vi kom in dit så såg vi att den mesta åldern va låg så ja och mamma kände att vi klarade oss, men de va en del för äldre också, så pappa och amanda gick in. Jag och mamma gick på stan för att kika i lite affärer, sedan träffades vi allihopa för att käka inne på nordstan och sen gick vi för att åka paddan. Vi satt nästan längst fram så när vi vände när vi va ute på större vatten så åkte vi mot vinden, och man kan säga att vi blev ganska duschade faktisk. Sen åkte vi även ett sånt här litet tåg vilket va värdelöst, hörde knappt va dom sa och man kände sig uttittad.. Sen va de hem till campingen igen.

Nästa dag åkte vi till marstrand för att kolla på Karlholms fästning, om den hette så, inte riktigt säker.. vi va där och gick runt nästan hela dagen, och så skulle vi äta lunch, köttbullat och potatissallad, men pappa hade glömt att lögga i tallrikar, så vi fick sitta och doppa köttbullen i salladen ist. När vi hade gått runt klart så åkte vi hem för att äta en normal middag ör första gången denna vecka, annars har vi ätit typ vid nio hela tiden.

På torsdagne så besökte vi ett glasbruksmuseeum. Vi trodde även att de skulle blåsa glas, men de gjorde dom tyvärr inte. MEn mycket annat intressant att se. Men vi kom dit väldigt tidigt så vi hade sett ett ikea på andra sidan floden så mamma tänkte att vi kunde ju åka dit lite innan för hon skulle köpa någe. Men pappa försökte ta sig över den rackarns floden men de fanns ju ingen bro så de blev himla svårt, vi åkte runt och åkte fel och vände och hade oss i en timme sen gav vi upp och åkte till museet ist. Sen efter att vi varit där så åkte vi hem till peter min pappas bror alltså min frabror! Efter att pappa suttit och skällt på gps:en några gånger så kom vi fram vi fikade lite och så frågade han om vi varit på liseberg, och de har vi inte och skulle inte, för min familj är inte så mycket för karuseller, men är! så jag sa så att ja och några kompisar funderar på en weekend här senare i höst, då erbjöd han sig att vi skulle få kunna bo hos han om de va så att han inte hade sina döttrar hemma då. Va himla snällt tyckte jag!

Sen på Fredagn låg vi och tog de lugnt och solade på campingen för att sen åka på kvällskryssning i gbgs skärgård! Tror ni ja blve lite glad då eller?! den startade 18.30 och va tillbaka 22.30, vi åkte hissingen runt. Vi åt god mat men tyvärr va mitt kött på varmrätten segt, och dum som man är säger man inte till.. Sen satt ja och amanda ute nästan hela tiden och ja knäppte massa fina kort på solen när den gick sakta ner.



På lördagen va de himla varm så vi låg nere vid klipporna strax nedanför campingen. Den badplatsen va blåflaggad vilket tydligen va jätte bra! Men jag  har ingen aning om va de menas med blåflagg, hah. Men vi låg där nere hela dage, vi i och badade två gånger, dom sa att de va 20 grader, men ja har svårt att tro att de va 20 grader i de havet.. de typ bet lite i benen när man gick i, men hade man väl kommit i så va de väl rätt skönt. På kvällen efter att vi hade käkat gick vi ner till stranden igen för att ja hade tänkt fota solnedgågen igen och då följde de andra med. vi satt där tio på kvällen och de brände i ansiktet! helt sjukt, men himla skönt! och när solen gick ner bakom de lilla molnen som typ jämt bildas vid horisonten så kändes de nästan som någon stängde av värmen, så solen värmde en hel del om man säger så!



Sen på Söndagen va de dags att åka hem igen, skönt även denna dag att sitta i en bil med ac! När vi klev ur bilen för att fika så bara slog värmen emot oss! som mest denna dag va de 35 grader, och då va de mulet..

Under den här veckan va de fint alla dager för utom torsdagen då de små regnade hela tiden, sen har de varit 20-25 grader alla dagar utom helgen då de va mer 25-30 grader, så de har varit rätt skönt väder. Sen har jag läst ut 2,5 bok under denna vecka, men som sagt vi har åkt en hel del bil. Jag avslutar lite med tre fina bilder








Hare gött alla glad!




RSS 2.0